Tundra grill BBQ, vysoký model
(Černý a měděný)
(pracovní výška cca 80 cm)
(80 cm v průměru)
ZÁKLADNÍ VYBAVENÍ:
Odsávač kouře s komínem a krytem proti dešti
2 nastavitelné výklopné pánve se zvedacím mechanismem
2 desky s rámy pro grilování ryb
Litinový rošt
Grilovací stojan Ø 72 cm (2,4 ft)
Lopatka
Popelník a nastavitelné klapky
1. Před použitím mírně potřete nové desky jedlým olejem
2. Připravte si rybí filety. Malé ryby můžete grilovat celé
3. Připravené ryby nasolte v dostatečném předstihu před grilováním - doporučujeme minimálně 6 hodin předem. Pokud ryby nebyly nasoleny předem, je třeba je potírat slanou vodou (při grilování), nebo je můžete posolit menším množství. Dávejte však pozor, abyste nepoužívali příliš mnoho soli!
4. Připevněte ryby/filety na desku způsobem, že kůže ryby se dotýká dřevěné desky a hlava ryby směřuje dolů.
5. Desky umístěte cca 50 cm od plamene tak, aby ryba směřovala k ohni. Upravte vzdálenost tak, aby vyzařující teplo směrovalo přímo k rybám. Teplo je dostačující, pokud můžete udržet ruku před rybou po dobu asi 10 sekund, aniž byste se popálili. Začněte s malým plamenem, který postupně zvyšujte podle potřeby. Nenechte se zlákat použitím příliš vysokého plamene - pomalé pečení je klíčem k dosažení dobrého výsledku.
6. Ryby se budou péci asi 1 až 1,5 hodiny. Velké ryby obvykle vyžadují trochu delší dobu pečení. Dobře upečenou rybu poznáte podle zlatavé barvy s malými trhlinami na povrchu.
ČIŠTĚNÍ
Ihned po grilování vyčistěte celou desku i s držákem. Používejte pouze teplou vodou a kartáč.
TIPY
• Při pečení ryb na grilu nebo v troubě nezapomeňte, že z ryb bude kapat mastná šťáva. Pečte ryby pomalu, aby se dosáhlo co nejlepších výsledků. Při větrném počasí umístěte grilování desku tak, že deska je na návětrné straně.
• Pokud přidáte na ryby trochu másla, značně tím zvýrazníte jejich lahodnou chuť. Chcete-li vyzkoušet nové chutě, můžete použít například kopr, cibuli, citron, citrónový pepř, koňak nebo jiné koření dle vlastního vkusu a fantazie.
• Pří servírování, můžete pokrýt desku hliníkovou fólií. Ryby můžete ozdobit nějakým salátem a rýží. Maso může být také úspěšně připraveno obdobnými způsoby.
PŘÍPRAVA LITINOVÉ PÁNVE K POUŽITÍ
• Položte pánev na výklopnou pánev nad ohněm a nahřívejte ji, dokud nezešediví
• Do pánve nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Mezitím ji vydrhněte špachtlí, popřípadě použijte i čisticí prostředkem na pánve.
• Vylijte vodu a postup opakujte.
• Ještě jednou zahřejte pánve, dokud nezešediví. Potřete vnitřní povrch pánve nesoleným sádlem nebo olejem na vaření. UPOZORNĚNÍ! V průběhu příprav si dejte si pozor na horkou vodu, sádlo nebo olej. Používejte ochranné rukavice.
Tento kotlík je vyroben z nerezové oceli a je vybaven dřevěným víkem. Kotlík je možné použít na jakémkoliv krbu, ale vzhledem ke tvaru jeho dolní části, je nejlepší pro použití právě s Tundra Grill®.
Dřevěné víko
Nejlepší víko pro kotlík je ze dřeva, protože nezpůsobuje kondenzaci vody, která by jinak mohla odkapávat na uzené potraviny. Dřevěné víko dlouho vydrží, pokud ovšem není používáno na přímém ohni. Dávejte pozor, aby plameny nedosahovaly výše než do poloviny kotlíku. Vždy vaříme na malém ohni, většinou stačí jen žhavé uhlíky.
Čištění a skladování
Do spodní části kotlíku by se neměla dostat slaná voda. Tato prevence zajistí, aby byl kotlík ve výborném technickém stavu po dlouhou dobu. Ihned po použití opláchněte slanou vodou stojan a následně jej vyčistěte vodou a kartáčem. Pokud kotlík nepoužíváte, uložte jej na suchém místě, nejlépe dnem vzhůru.
© Copyright all rights reserved Tundra Grill.