VARIANTA č. 1
Nejlepší způsob, jak zajistit dostatek čerstvého vzduchu bez nepříjemného průvanu, je vytvořit kompaktní a radiálně postavenou dřevěnou podlahu, která je vespod mírně otevřená (obrázek č. 1). Pod grilem by měl být 25-30 cm široký otvor, skrz něj by měl proudit čerstvý vzduch a stoupat přímo k nastavitelnému ovládání klapky. Tímto způsobem je zajištěn stálý přísun čerstvého vzduchu do ohniště. Díky hořícímu ohni vzniká intenzivnější proudění, které vytváří dobrý tah vzhůru do komína.
VARIANTA č. 2
Další populární, ale ne příliš vhodný, způsob, jak vyřešit přívod čerstvého vzduchu, je umístění trubek pro přívod vzduchu přímo v základech budovy. Měly by být použity nejméně 4 trubky s průměrem 15 cm, kterou jsou instalovány v různých směrech. Pro zajištění dostatečného tahu a efektivní odvádění kouře, by měly trubky směřovat vzhůru směrem ke grilu, jak je to jen možné. Horizontálně položené trubky nezaručují dostatečný přísun vzduchu (obrázek č. 2).
VARIANTA č. 3
Jeden z nejhorších způsobů, jak vyřešit přívod čerstvého vzduchu, je nechat nějaký prostor pod dveřmi nebo pomocí děr ve stěnách. Vzduch přes ně proudí příliš silně a způsobuje víření kouře v místnosti. Navíc, v zimě tento studený vzduch fouká na vaše nohy (obrázek č. 3).
© Copyright all rights reserved Tundra Grill.